Зарко си заслужил най-новия мотоциклет на Yamaha

Зарко си заслужил най-новия мотоциклет на Yamaha

Шефът на сателитния тим на Yamaha в MotoGP Ърв Поншарал смята, че дебютантът през 2017-а Йоан Зарко си е заслужил най-новия мотоциклет от конструктора. Според него в Yamaha също ще имат голяма полза от подобен ход. На няколко пъти през сезона Валентино Роси и Маверик Винялес изпитваха затруднения, докато далеч пред тях Зарко се бореше за подуим или дори победа.

Очакваше се догодина той да наследи машината на дуото на Yamaha от 2017-а, но това изглежда все по-малко веротно. И докато Роси посъветва французина да не сменя мотора си, Yamaha използваха услугите му на частен тест миналата седмица с прототипни варианти на мотора за 2018-а.

"За нас и за пилота ще бъде много по-добре, ако използва най-новата машина, а мисля, че ще бъде така и за самата Yamaha. Силата на Kalex в Moto2 е, че имат много пилоти, които да им предоставят още и още информация и с нея да се развиват по-бързо. За мен е очевидно, че ако имаш трима пилоти с най-новата мащина, имаш 33% повече информация. Сега Йоан вече не е новак, а топ пилот. Има опита и усещането, както и техническите способности", твърди Поншарал.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти