Павел Лефтеров с подиум на Lamborghini Super Trofeo

Павел Лефтеров с подиум на Lamborghini Super Trofeo

Родният автомобилист Павел Лефтеров бе поканен да вземе участие в едномарковия шампионат на Lamborghini в Дубай, където в първото състезание заедно със съотборника си успяха да спечелят подиум. Сериите на италианския конструктор са едни от най-бързите едномаркови шампионати, като колите притежават над 600 кс и са по-бързи дори от тези в GT3, а нивото е изключително високо. Лефтеров сподели и любопитна информация около етапа в кариерата си, а именно подписването на пространен договор с отбора RN VISION STS в GT4, където кара вече 3 години.

"Това е първата стъпка към професионализма, тъй като вече за първи път ще карам за пари, вместо да търсим бюджети, да се опитваме по някакъв начин да стигаме до самото състезание", разкри Лефтеров.

Относно Lamborghini Super Trofeo след днешния подиум пилотът се надява утре да стигне и до победата: "Конкуренцията е доста голяма. Дойдох с нагласата да се забавлявам повече, отколкото да гоним резултати, но в крайна сметка успяхме да направим и подиум – завършихме трети. Имахме добри шансове за втора и за първа позиция, тъй като водещата кола се и завъртя, но за жалост съотборникът ми не успя да намери правилното темпо. Не избрахме правилната стратегия, но се надяваме утре да се качим поне едно стъпало по-нагоре. Най-вероятно това ще е единственото ни състезание в този шампионат за сезона, тъй като всичко се отнася до финансова подкрепа, до бюджети", допълни Лефтеров след края на първото състезание.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти