Маркес оглави втория тестови ден от MotoGP в Тайланд (видео)

Маркес оглави втория тестови ден от MotoGP в Тайланд (видео)

Защитаващият титлата си в MotoGP Марк Маркес (Honda) бе най-бърз във втория тестови ден на тайландската писта "Бурирам". Той изпревари съотборника си Дани Педроса, който бе на върха в класирането с обиколка от 1:30.127 минути за над 4 часа.

В последния час от теста дойдоха най-добрите времена на повечето пилоти. Новият сателитен пилот на Ducati Джак Милър заемаше втората позиция преди Маркес да счупи 90-секундната бариера и да излезе начело с обиколка от 1:29.969 минути. Шампионът, който днес навърши 25 години, изпробва и нови аеро елементи на Honda през първата част от деня.

Младият талант на Yamaha Маверик Винялес дълго време се задържа извън топ 10, но с последни усилия успя да запише четвърто време на само десета пред сателитния пилот на конструктора Йоан Зарко. Само на няколко хилядни зад него се озова Данило Петручи с втория сателитен мотор на Ducati.

Дуото на Suzuki Алекс Ринс и Андреа Яноне също излязоха на пистата подобно на Маркес с нови аеро компоненти, но и двамата претърпяха катастрофи, като младокът Ринс зае седмата позиция днес.

Зад него се наредиха Кал Кръчлоу и заводското дуо на Ducati Андреа Довициозо и Хорхе Лоренсо. Валентино Роси не успя да напредне в заключителната фаза и остана 14-и, на почти секунда зад Маркес.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти