Маркес разкри подробности по двигателя на Honda

Маркес разкри подробности по двигателя на Honda

Световният шампион в MotoGP Марк Маркес разкри, че Honda са заложили на доста по-агресивен двигател за сезон 2018, като в тима има и известни притеснения дали задвижващата единица всъщност не е прекалено мощна.

Както Маркес, така и съотборникът му Дани Педроса преминаха бариерата от минута и половина за обиколка в Тайланд в края на миналата седмица, но въпреки това изразиха притеснения относно характеристиките на двигателя. До началото на сезона в кралския клас остава само още един предсезонен тест в Катар и Маркес заяви, че е от изключително значение да се види дали двигателят ще бъде изправен и при по-ниски температури от тези в Малайзия и Тайланд.

"Изглежда, че видът на двигателя вече е избран и той е именно този от Тайланд. Ще изчакаме с окончателното решение до Катар, защото това е писта, на която преди сме срещали проблеми. В Тайланд и Малайзия се справихме много добре, но продължавам да повтарям, че характерът на двигателя е нещо, върху което трябва да се фокусираме. Не трябва да забравяме, че досега тествахме на много топли места, а през нощта в Катар е доста студено", сподели Маркес.

Въпреки съмненията си по настоящия двигател, Маркес допълни, че от Honda реагират добре на неговата оценка и работят изключително тясно заедно: "Усещам атмосферата различна и това е нещо много важно".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти