Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 - Женско футболно първенство: Пълдин - Локомотив (Стара Загора)

Honda представи новия MotoGP мотоциклет (снимки)

Honda представи новия MotoGP мотоциклет (снимки)

Honda свали покривалото и показа дизайна на новия RC213V, с който световният шампион в MotoGP Марк Маркес ще защитава титлата си. Японският конструктор направи това на специално събитие в столицата на Индонезия – Джакарта, на което присъстваха шампионът Маркес и Дани Педроса, както и новият шеф на отбора Алберто Пуиг.

Представянето на новия мотоциклет се случва дни след абсолютна доминация на Honda в тайландския предсезонен MotoGP тест, който в крайна сметка бе оглавен от Педроса.

Младият Марк ще стартира сезон 2018 следващия месец с цел пета световна титла, като миналата година спечели трофея след изключително оспорван сезон с Андреа Довициозо от Ducati. Педроса също се представи на ниво през 2017-а и зае четвърта позиция в генералното класиране след няколко победи и подиуми през сезона. Тази година той ще се постарае да покаже на отбора, че заслужава нов договор за 12 поредна година с Honda.

Пилотите могат да разчитат на още един последен предсезонен тест – в Катар (1 – 3 март) преди старта на кампанията на 18 март.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички