Aprilia няма да тества новия двигател на MotoGP тестовете

Aprilia няма да тества новия двигател на MotoGP тестовете

Aprilia ще се наложи да отложи представянето на най-новия си двигател за MotoGP. По план той трябваше да бъде изпробван първо на последния предсезонен тест в Катар (1 – 3 март), но вместо той ще направи дебюта си с първия кръг за сезона на 18 март.

"Вероятно двигателят няма да бъде готов за идната седмица, което означава, че тестовата ни програма ще бъде по-кратка. Той ще бъде оптимизирана версия на двигателя от миналата година с някои вътрешни подобрения. Искаме повече мощност и със сигурност повече надеждност", разкрива източник на Autosport.

Липса на надеждност бе ключов за Aprilia проблем през 2017-а, от който страдаше най-вече Алейш Еспергаро. Проблем с ускоряването пък присъстваше в двата изминали официални тестове в шампионата от началото на 2018 година. След януарската сесия в Малайзия Алейш бе категоричен, че решение на проблемите с мотора не е намерено, което принуди екипа да запретне ръкави почти наново, а с това и да изпусне някои срокове. Еспергаро остана 14-и в последния ден от тестовете в Тайланд, а новият му съотборник Скот Рединг – 18-и.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти