Маркес би трябвало да бъде поставен на пробация, вярва MotoGP легенда

Маркес би трябвало да бъде поставен на пробация, вярва MotoGP легенда

Световният шампион в MotoGP Марк Маркес би трябвало да бъде поставен на пробация за опасното си каране в изминалата Гран При на Аржентина, смята мотоциклетната легенда Кевин Шванц. Маркес бе обект на много критики след състезанието на пистата "Термас де Рио Ондо", където след два контакта с него катастрофираха Алейш Еспергаро и Валентино Роси.

Според шампиона от 1993 година поведението на Маркес е недопустимо и подобен случай отново трябва да доведе до незабавната му дисквалификация. "Той бе санкциониран за това, което стори, но смятам, че трябва да бъде поставен на изпитателен срок до края на годината. Той е шампион и знае какво прави. Знае кога рискът е прекалено голям и кога има опасност от удар. Извинението невинаги върши работа. Всеки прави грешки в критични ситуации, но Маркес сам създава критичните си ситуации и трябва да понесе последствията".

Шванц също така смята, че пилотът на Honda e трябвало да бъде дисквалифициран още в началото на състезанието заради игнорирането на инструкциите да стартира от питлейна.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти