Кен Блок се завръща във WRC

Кен Блок се завръща във WRC

Кен Блок ще направи своето завръщане в Световния рали шампионат (WRC) с Ford Fiesta в Испания (25 - 28 октомври) – четири години след последното си рали на смесена настилка. Американската колоритна звезда за първи път ще се докосне до новото поколение автомобили в шампионата. Състезанието е част от разнородната програма на Блок за сезон 2018, която включва и кръгове от американския рали шампионат с Ford Escort Cosworth.

"За да се състезаваш във WRC са ти нужни много усилия и тренировки, но аз ще наваксам с усилени тестове преди Испания. Времето, с което разполагам, наистина е ограничено, за да съм способен да осъществя сензация, но ще взема всичко, което мога", разкри Блок.

50-годишният пилот ще бъде навигиран от стария си приятел Алекс Гелсомино, с когото участваха за последно в Испания заедно през 2010 година и финишираха девети. Каталуня ще бъде 25-ият WRC старт на Блок, откакто той направи своя дебют на топ ниво през 2007 година. Най-доброто му представяне бе седмото място в Мексико през 2013-а.

Дизайнът на автомобила, с който Блок ще кара, е създаден от самия него.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти