Suzuki най-после са готови за победи в MotoGP

Suzuki най-после са готови за победи в MotoGP

Suzuki вече имат мотор, способен да побеждава, смята младият пилот на конструктора Алекс Ринс, който записа първия подиум за отбора преди седмица от 2016 година насам. Испанецът финишира трети на аржентинското трасе "Термас де Рио Ондо" - най-доброто му представяне в кралския клас след ожесточена битка с Кал Кръчлоу, Йоан Зарко и стартиралия от полпозишън Джак Милър. Ринс дори бе лидер за кратко, но след допусната грешка на един от завоите изгуби време и в крайна сметка финишира с пасив от 2.5 секунди спрямо победителя.

"Научих много, докато карам с най-бързите пилоти. В последната обиколка видях себе си с шансове за победа. На седмия завой изпуснах предницата на мотора леко и почти паднах. Това ми беше сериозна уплаха и ми коства увереността да се боря за триумфа. Стъпка по стъпка обаче това трето място може да се превърне в победа. Виждам Suzuki на много високо ниво в сравнение с другите мотоциклети. Подобрихме мотора много за последните няколко месеца", смята Ринс.

Както на повечето пилоти, така и контрактът на Ринс изтича в края на сезон 2018, а талантливият пилот заявява, че не вижда други опции за себе си освен да продължи кариерата си в Suzuki. Миналия сезон Ринс бе преследван от най-различни контузии, но с чудесното си представяне в първите два кръга за 2018-а се вярва, че тимът ще го задържи. За сметка на това в Испания твърдят, че негов съотборник от следващия сезон е много вероятно да стане петкратният шампион Хорхе Лоренсо, който така и не се адаптира към червения мотоциклет на Ducati.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти