Алонсо трябва да вземе голямо решение след триумфа на "Льо Ман"

Алонсо трябва да вземе голямо решение след триумфа на "Льо Ман"

Фернандо Алонсо трябва да вземе голямо решение за бъдещето на кариерата си след триумфа в "24-те часа на Льо Ман" този уикенд, а основните варианти пред него са два – оставане във Формула 1 или поемане към американските автомобилни серии Индикар.

Двукратният Ф1 шампион има за цел да спечели престижната тройна корона в моторспорта, която включва победи в Гран При на Монако, Инди 500 и 24 часа на Льо Ман. Това постижение се държи единствено от Греъм Хил, а на Алонсо вече му липсва само едно парче от пъзела. Алонсо припомни след така чаканата за Toyota победа, че той ще се състезава с конструктора за целия супер сезон 2018/19, който включва две издания на "24-те часа на Льо Ман" и приключва през месец юни 2019 г.

"Аз не се присъединих към отбора само за "Льо Ман", а за целия сезон, защото искам и световна титла в сериите по издръжливост (WEC). Мисля, че основното нещо, върху което трябва да помисля, е посоката на Формула 1. Не се фокусирам особено върху това колко ще сме конкурентни следващия сезон. Всичко зависи от формата и промените в него", разкри Алонсо.

Любопитното в тазгодишните "24 часа на Льо Ман" бе, че на пистата присъстваше пилот, който с победа вчера можеше да спечели т.нар. тройна корона - бившият Ф1 пилот Хуан Пабло Монтойа. Преди старта той обаче коментира, че това не е негова цел.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти