Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Бътън коментира дебюта си в "24-те часа на Льо Ман"

Бътън коментира дебюта си в "24-те часа на Льо Ман"

Един от двамата Ф1 шампиони, които стартираха в "24-те часа на Льо Ман" тази година – Дженсън Бътън коментира представянето на своя частен руски отбор SMP Racing. Никоя от двете коли на отбора не успя да финишира, а британецът се надява екипът да се поучи от грешките си. През първата една трета от състезанието двата автомобила на SMP Racing караха заедно с Rebellion като двата най-добри частни тима зад Toyota.

Малко след полунощ обаче се получи проблем с електрониката на колата на Бътън, Витали Петров и Михаил Алешин. Тя прекара над два часа в гаража и се завърна на пистата с изоставане от 50 обиколки. Именно Бътън управляваше колата, влизайки в последния от 24-те часа, но тогава двигателят издъни отбора.

"Срамно е представянето ни, защото изостанахме с 45 обиколки и ни оставаха 20 часа, в които знаехме, че няма да постигнем нищо освен финиширане, а не успяхме дори това. Мисля, че всички научихме по нещо", заяви Бътън.

Фактът, че в началото тимът е бил способен да се противопостави на Rebellion му вдъхва кураж за остатъка от сезона в световните серии по издръжливост (WEC).

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти