Сергей Сергеев – Сижи 7-ми във втория кръг на Octo Bridgestone Cup

Сергей Сергеев – Сижи 7-ми във втория кръг на Octo Bridgestone Cup

Световният Ендуранс шампион от 1992-ра година Сергей Сергеев – Сижи (Honda CBR650) отново имаше шанса да представи България на международната мотоциклетна сцена. Състезателят на BG Power завърши на престижното 7-мо място втория кръг на единственото по рода си състезание за пилоти в неравностойно положение Octo Brigestone Cup, който се проведе този уикенд на легендарната писта "Тацио Нуволари" край Италия.

Сижи, който след инцидент по време на тренировка преди около 22 години, остава в инвалидна количка, за пореден път показа, че когато желаеш нещо, то се получава и, че невъзможни неща всъщност няма. Сергеев пристигна в Италия в сряда, а в четвъртък се качи още веднъж на специално пригодения за състоянието му мотоциклет и навъртя близо 360 километра по време на тренировка. Петъчният ден по план беше почивен, а в събота Сижи зае 11-а позиция в квалификациите при конкуренция от 13 пилоти в клас 600 сс.

Челната тройка оформиха състезателите на домакините Маурицио Кастели (Yamaha), Eустакио Карлучи (Yamaha) и Кристиан Фаси (Yamaha).

На състезанието българският пилот завърши на 7-ма позиция след лош старт и липса на малко повече късмет.

"Направих много грешен старт и ме изпревариха четирима човека още преди първия завой. Постепенно започнах да напредвам и завърших на седма позиция. Много съм доволен от себе си и съм щастлив, че стигнах до финала без проблеми. Това са едни незабравими моменти в съзнанието ми. Аз наистина съм най-щастливия човек, без значение, че се придвижвам в инвалидна количка", каза Сижи след състезанието.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти