Яноне бе най-бърз в третата тренировка в Германия, Дови в Q1

Яноне бе най-бърз в третата тренировка в Германия, Дови в Q1

Андреа Яноне със Suzuki бе най-бързият пилот в третата тренировка от състезателния уикенд на MotoGP в Германия - девети кръг за сезон 2018. В същото време вицешампионът от 2017-а Андреа Довициозо (Ducati) и Йоан Зарко (Yamaha) не успяха да си гарантират директно място във втората квалификация, отреждаща полпозишън, и ще се наложи да преминат през Q1.

Защитаващия титлата си в MotoGP Марк Маркес първи зададе темпото в тренировката. Пилотът на Honda за дълго време водеше пред Валентино Роси преди Яноне да се превърне в първият пилот, подобрил еталона на Хорхе Лоренсо на "Заксенринг" от петък.

Скоро същото направи и Данило Петручи и излезе начело. Двамата с Яноне спореха за първото място до последната си обиколка, като в крайна сметка Петручи завърши сесията с 0.099 секунди изоставане.

За Honda и Yamaha най-добри бяха съответно Кал Кръчлоу и Доктора на трето и четвърто място.

Сателитният пилот на Ducati Алваро Баутиста, който се бори за свободното място в новия сателитен тим на Yamaha, записа впечатляващо пето време, а Маркес - шесто. Последната бърза обиколка на Марк бе провалена от неразбирателството му с пилота на Aprilia Алейш Еспергаро.

Маверик Винялес (Yamaha), Хорхе Лоренсо (Ducati), Алекс Ринс (Suzuki) и Дани Педроса (Honda) допълниха топ 10. Довициозо остана 11-и, на само 0.047 секунди зад Дани.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти