Маркес спаси рекордната серия и спечели шести пореден полпозишън в Германия

Маркес спаси рекордната серия и спечели шести пореден полпозишън в Германия

Настоящият световен шампион в MotoGP Марк Маркес отново спечели полпозишън за старта в Германия - за девета поредна година. Испанецът с Honda не оглави нито една тренировъчна сесия преди квалификацията, а в последната - 4-а, непосредствено преди борбата за първата стартова позиция, той претърпя лека катастрофа.

В последната си и най-добра обиколка Марк дори изпусната идеалната линия, тъй като моторът му поддаде. В последния сектор обаче шампионът се реваншира и навакса, за да подобри рекорда на "Заксенринг" от квалификацията през 2015 година с 66 хилядни и да запише време 1:20.270 минути.

Маркес поведе в квалификацията, а скоро след това Хорхе Лоренсо с Ducati и Маверик Винялес с Yamaha подобриха темпото му за обиколка. Три минути преди финала на сесията Данило Петручи, който никога не е стартирал от полпозишън в кралския клас, излезе на първа позиция. Той обаче бе изпреварен в последните секунди от Маркес с 0.025 секунди и ще се нареди утре втори на "Заксенринг". Топ 3 допълва Хорхе Лоренсо.

Зад Лоренсо ще тръгне Винялес, следван от Андреа Довициозо (Ducati), който трябваше да премине и през Q1. Шести ще се нареди Валентино Роси. Топ 10 допълват Кал Кръчлоу (Honda), Андреа Яноне (Suzuki), Алваро Баутиста (Ducati) и Дани Педроса (Honda).

При последната си обиколка инцидент претърпя борещия се за свободното място в новия сателитен отбор на Yamaha Алваро Баутиста.

Състезанието за ГП на Германия ще започне в 15:00 ч. българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти