Маркес очаквал повече от Ducati в Германия

Маркес очаквал повече от Ducati в Германия

Настоящият световен шампион в MotoGP Марк Маркес продължи рекорда си на германското трасе "Заксенринг" вчера като записа своята девета поредна победа на него. Въпреки че състезанието е било доста трудно по думите на Маркес, той е очаквал повече от Ducati в неделя.

Пилотът на италианския тим поведе на старта, но остана на първото място за само 12 обиколки, след което започна да губи темпото си. Неговият съотборник Андреа Довициозо така и не материализира очакванията към себе си, а дуото на Yamaha успя да заеме останалите две места на подиума.

Попитан дали борбата за победата се е развила както той е очаквал, Маркес отвърна: "Може би две момчета липсваха, което разбира се за мен бяха добри новини, но след тренировките очаквах двата мотора на Ducati по-напред.

"Видях, че Лоренсо натискаше доста в началото, а после изведнъж започна да забавя доста. Тогава си казах, че сега е моментът да го изпреваря. Дови от своя страна беше много бърз в загрявката, в тренировките, а в състезанието изглежда, че му липсваше доста скорост", заяви Маркес.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти