Роси предполага, че инженерите в Yamaha започват да го отбягват

Роси предполага, че инженерите в Yamaha започват да го отбягват

Валентино Роси предполага, че инженерите в Yamaha са започнали да го отбягват заради постоянните му изисквания към незадоволителното ускорение на мотора. Конструкторът записа най-доброто си представяне за MotoGP сезона в Германия през изминалия уикенд, но все още му липсва победа. Периодът на Yamaha с 19 състезания без успех се превърна в най-дългият им в новата история на MotoGP и във втория най-дълъг в историята им в Световния мотоциклетизъм.

Според Доктора основен проблем е електрониката, която не е развита на нивото на конкурентите Honda и Ducati.

"Аз подлагам под доста напрежение инженерите на Yamaha и сега, когато ме видят, ме отбягват. Всеки ден, когато съм в базата аз ги натискам да измислят нещо, защото ни е нужно повече ускорение. Шампионатът е дълъг и не губя надежда. Основната ми цел е да спечеля поне веднъж до края на 2018-а", сподели Валентино, след като спечели второ място в Германия. Неговият съотборник Маверик Винялес направи подиума двоен, преборвайки се за третата позиция.

Марк Маркес обаче записа поредна победа и увеличи преднината си в генералното класиране. Роси е на втора позиция там, но на 46 точки зад Маркес.

"За да стопим това изоставане, трябва да започнем да печелим състезания. Маркес е на 46 точки напред, но по-важното е, че е много силен и на практика е трудно постижимо", допълни Доктора.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти