Лоренсо спечели полпозишън в MotoGP, Роси се свлече до 18-о място

Лоренсо спечели полпозишън в MotoGP, Роси се свлече до 18-о място

Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо спечели полпозишън за тазседмичната Гран При на Арагон в MotoGP. С минимално изоставане зад него останаха неговия настоящ съотборник Андреа Довициозо (0.014 сек) и неговия бъдещ съотборник от Honda Марк Маркес.

За сметка на това Yamaha претърпя още една отчайваща квалификация, в която Валентино Роси "спечели" едва 18-о място. Той не успя да премине към Q2, а квалификацията му бе най-лошата от 2006 г. в Холандия. След първите обиколки в Q1 Валентино бе с половин секунда по-бавен от Винялес, а впоследствие не успя да се измъкне от трафика на пистата и да запише бърза обиколка.

За Лоренсо това е четвърти полпозишън през 2018-а. Той и Дови записаха най-добрите си обиколки при последния си опит, но тогава Маркес допусна грешка, подхлъзвайки се на завой номер 12, и не успя да подобри постижението си.

Сателитният пилот на Honda Кал Кръчлоу катастрофира в заключителните минути на сесията, но въпреки това си осигури четвъртото място на стартовата решетка на "Арагон" утре. Зад него ще се наредят Андреа Яноне със Suzuki и Дани Педроса с Honda. Съотборникът на Доктора - Маверик Винялес ще стартира 11-и.

Състезанието за Гран При на Арагон започва в неделя, 15:00 ч. българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти