Маркес триумфира заслужено на "Арагон", Лоренсо получи контузия

Маркес триумфира заслужено на "Арагон", Лоренсо получи контузия

Лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес надви пилота на Ducati Андреа Довициозо в страхотна битка във финалните минути на състезанието на испанската писта "Арагон". Точно тогава към техния дуел се присъедини и Андреа Яноне с мотора на Suzuki. Именно той финишира трети, а зад него карирания флаг премина и неговият съотборник Алекс Ринс.

Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо стартира от полпозишън, но загуби сцепление още на първия завой и моторът му го изхвърли във въздуха. Впоследствие стана ясно, че испанецът е извадил палеца на десния си крак. Валентино Роси, който стартира от едва 18-а позиция, успя да напредне с десет места за разлика от съотборника си Маверик Винялес.

След катастрофата на Лоренсо в началото лидер за кратко стана Маркес. Дови обаче го изпревари и поведе колоната мотоциклетисти преди да завърши началната обиколка. Алейш Еспергаро с Aprilia осъществи луд старт и успя да напредне с осем места за първата обиколка. На другия полюс пък Винялес падна с пет позиции и зае 19-ата.

Стартиралият четвърти Кал Кръчлоу също катастрофира в първите обиколки. След като състезателната дистанция бе преполовена Маркес започна да притиска все повече Дови и десет обиколки преди финала го изпревари.

Три завъртания по-късно Дови си върна челната позиция, но поддържаше бавно темпо. Яноне успя да настигне двамата и се опита да мине пред Маркес. Дови се надяваше това да забави пилота на Honda, но това така и не стана.

Три обиколки преди края Маркес все пак успя да излезе начело и повече не изпусна първото място. Той спечели петата си победа за сезона в MotoGP, както и четвъртата в кралския клас на испанската писта "Арагон".

Зад Марк и Дови останаха Яноне, Ринс, Дани Педроса и Алейш Еспергаро.

В генералното класиране Марк увеличи преднината си. След 14-ия кръг от шампионата той е с 246 точки, следван от Дови със 174 и Роси със 159.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти