Лоренсо може да пропусне ГП на Тайланд заради контузията

Лоренсо може да пропусне ГП на Тайланд заради контузията

Пилотът на Ducati в MotoGP Хорхе Лоренсо може да пропусне следващия кръг от шампионата в Тайланд заради контузията, която получи по време на състезателния уикенд в Испания. Лоренсо бе изхвърлен от мотора си по време на първата обиколка от състезанието за Гран При на Арагон. Той бе пренесен на носилка до медицинския център на испанското трасе, където стана ясно, че е извадил палеца на десния си крак.

Съмненията за участието му в Тайланд се появиха след вчерашния му преглед. Още един такъв е насрочен за четвъртък. По програма Лоренсо трябва да лети за Тайланд още в понеделник, за да вземе участие в рекламна кампания. От специализираното моторспорт издание Autosport допълват, че Хорхе все още изпитва болка и не иска да се подложи на риска да претърпи още една катастрофа в Тайланд, която да провали последните състезания на испанеца с италианския екип на Ducati.

Хорхе обвини лидера в генералното класиране на MotoGP и негов бъдещ съотборник в Honda Марк Маркес за инцидента. Лоренсо стартира от полпозишън и вярва, че агресивното изпреварване на Маркес на старта е причинило катастрофата му.

Състезанието в Тайланд след две седмици ще бъде дебютно в MotoGP, след като азиатската писта "Бурирам" се използваше единствено за тестове.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти