Лоренсо: Маркес провали състезанието ми и ме контузи

Лоренсо: Маркес провали състезанието ми и ме контузи

Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо обвини бъдещия си съотборник в Honda и лидер в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес за инцидента си в Испания през уикенда. Хорхе катастрофира опасно още в първия завой на "Арагон". Испанецът стартира от полпозишън, но бърз и агресивен старт на Маркес не му даде възможност да завърши завоя. Лоренсо не се справи със ситуацията, моторът му изгуби сцепление и го изхвърли във въздуха.

Вследствие на това Хорхе получи фрактура на палеца на десния си крак и участието му в следващия кръг на MotoGP в Тайланд е под въпрос.

"От това, което аз усетих, влязох в завоя с нормалната линия, както го правех в продължение на седем години на тази писта. В същото време наблюдавах Маркес, който бе много агресивен, влезе от вътрешната страна на завоя. Видя, че аз съм до него, не ми позволи да завърша завоя и аз излязох извън очертанията. Нямах друг избор. На "Мизано" инцидентът ми беше изцяло по моя вина, но този път Маркес провали състезанието ми, контузи крака ми и ми отне възможността да спечеля както в Испания, така и в Тайланд", сподели разгневено Лоренсо часове след финала на състезанието. По-ядосан обаче бе от факта, че действията на Маркес не са новост.

"Марк знаеше, че не ми оставя пространство. Знае и че не е за първи път. Той не искаше да взема този завой, не се интересуваше, че мога да пострадам".

Самият Маркес заяви след финала, че не е усетил катастрофата на Лоренсо. Ден по-късно той се е обадил на Хорхе и се е поинтересувал какво е състоянието му. За обаждането сподели Лоренсо в Twitter и допълни, че това все пак прави чест на Маркес.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти