Хамилтън прекалено бърз в супербайк теста

Хамилтън прекалено бърз в супербайк теста

Състезателят на Ямаха Михаел ван дер Марк заяви, че е бил натоварен със задачата да озаптява Люис Хамилтън по време на неговия тест на Супербайк. Петкратният световен шампион във Ф1 е известен със своята страст към байковете и често пристига за състезанията от Формула 1 с някой мотор от завидната си колекция.

Не всичко е минало перфектно, обаче, по време на частен тест с Ямаха YZF-R1 на пистата "Херез", където Хамилтън е претърпял лека злополука. Люис се е отървал без наранявания, но Ван дер Марк е предусещал какво ще бъде да работи с пилот от Ф1, който е яхнал байк.

"Люис е имал преди два дни на писта с байк и хората от отбора му бяха загрижени заради високата му скорост" сподели Михаел пред Моторспорт. "Той беше много бърз, но не притежаваше стил на управление. Правеше много наведени ъгли, така че от неговия тим дойде инициативата да му бъдат дадени съвети от професионалисти".

"На първия ден се опитвах единствено да го накарам да намали скоростта. Трябваше да го спирам, защото той изобщо не се страхува, и се опитваше да взима завоите със скорост като на болида му от Ф1".

Ван дер Марк сподели, че на втория ден работили много по стила на управление на Хамилтън. Михаел бил много впечатлен от желанието на Люис да се учи, дори само за забавление. "Задава тонове въпроси, а това си заслужава да се види. Вижда се, че му е много забавно, но иска да научи всичко до край. Иска да направи всичко правилно и а научи колкото се може повече".

"Личи си, че той няма никакви съмнения у себе си. Има много байк състезатели, които изпитват мъничко съмнение, но Люис не се спира, ако реши да направи нещо. Същото е и в колата, това е неговият природен талант".

Ван дер Марк разказа още, че според него Хамилтън може да бъде още по-бърз, но е трудно да се прецени какво може да постигне с байка. "Вече е карал само четири дни и сега е само 7 секунди по-бавен от нас. Това значи, че е по-бърз от много други. Вижда се, че е специален талант, но не мога да преценя дали би искал да се занимава с това професионално".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти