Винялес най-бърз в третата MotoGP тренировка във Франция

Винялес най-бърз в третата MotoGP тренировка във Франция

Маверик Винялес бе най-бърз в третата тренировка от състезателния уикенд на MotoGP във Франция със своята Yamaha. Пистата "Льо Ман" обаче бе мокра заради дъжда от сутринта и никой пилот не успя да подобри времето си от вчера. Това означава, че ветеранът в шампионата Валентино Роси трябва за втори пореден път да премине през Q1 в търсене на полпозишън, защото комбинираните му времена от петъчните тренировки не успяха да го вкарат в топ 10. Същата е и ситуацията за победителя от САЩ - пилотът на Suzuki Алекс Ринс.

Винялес, защитаващият титлата си в MotoGP Марк Маркес и родният герой със сателитна Yamaha Фабио Куартараро първи записаха добри обиколки, а по-късно към тях се присъедини и Джак Милър със сателитен Ducati.

В последните минути Маркес подобряваше още и още времето си за обиколка, но в крайна сметка бе детрониран от Винялес. Милър зае трето място, следван от Алекс Ринс. Французинът Йоан Зарко, който също ще кара в Q1, влезе в топ 5 с последната си атака, докато Данило Петручи с Ducati остана шести и бе последният пилот с по-малко от секунда изоставане спрямо Винялес.

Хорхе Лоренсо (Honda), Пол Еспергаро (КТМ) и Андреа Довициозо (Ducati) заеха следващите три места, а топ 10 допълни Доктора, на 1.4 сек изоставане от съотборника си на първата позиция.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти