Маркес изравни Роси по полпозишъни въпреки падане на "Льо Ман"

Маркес изравни Роси по полпозишъни въпреки падане на "Льо Ман"

Марк Маркес спечели полпозишън за предстоящата Гран При на Франция със своята Honda и изравни по този показател ветерана в кралския клас Валентино Роси. След квалификацията на "Льо Ман" двамата пилоти разделят второто място във вечната ранглиста по първи стартови места в кралския клас с 55 полпозишъна, а пред тях е единствено Мик Дуън с 58.

Маркес записа най-доброто си време с втората си обиколка от Q2, а минута по-късно претърпя и падане. Испанецът веднага се изправи и вдигна машината си, смени мотора в бокса и продължи серията си.

Зад Марк на "Льо Ман" в неделя ще стартират трима пилоти с мотор Ducati. Данило Петручи е втори на стартовата решетка, следван от Джак Милър, който претърпя леко падане в квалификаията, и Андреа Довициозо. За петата позиция се пребори Валентино Роси с Yamaha, който премина и през Q1 заради слабите си времена от петъчните тренировки.

Шести ще се нареди протежето му от сателитния тим на Yamaha Франко Морбидели, следван от Такааки Накагами и Хорхе Лоренсо с Honda, Алейш Еспергаро с Aprilia и родният любимец Фабио Куартараро с втората сателитна Yamaha. Французинът стана най-младият пилот с полпозишън в Испания преди две седмици, а след неуспеха си да спечели по-добра позиция в квалификацията 18-годишният пилот бурно изрази емоциите си.

Съотборникът на Роси - Маверик Винялес, който записваше добри времена в тренировките, остана едва 11-и в квалификацията. Дуото на Suzuki Жоан Мир и Алекс Ринс, който спечели Гран При на САЩ този сезон, ще тръгнат на "Льо Ман" от 18-а и 19-а позиции.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти