Провал за Алонсо в квалификацията за Инди 500 (видео)

Провал за Алонсо в квалификацията за Инди 500 (видео)

Двукратният Ф1 шампион Фернандо Алонсо не успя да се квалифицира сред 33-те места на стартовата решетка за 103-ото издание на Индианаполис 500. В последните минути от квалификацията, в която се бореха шестима пилоти за три места, Кайл Кайзер измести Алонсо от 33-ото място.

Сесията бе забавена заради дъжд, а когато започна, Алонсо бе способен да направи четири обиколки със скорост от 227 мили в час (365 км/ч). Това бе достатъчно да измести Макс Чилтън и Сейдж Каръм, но с малко по-висока скорост Кайзер го остави 34-и.

Подобно на Алонсо, Кайзер също претърпя тежка катастрофа по време на тренировките. Пилотът на Макларън отказа да говори пред репортери след края на квалификацията, но публикува няколко думи в профила си в Instagram.

"Без съмнение имахме много трудна седмица. Дадохме всичко от себе си, но не бяхме достатъчно бързи. Имаше хора, които свършиха по-добра работа от нас. Успехът и разочарованието идват само когато си поставиш високи цели", написа Алонсо.

Така с неуспеха си да се квалифицира за Инди 500 на 26 май Алонсо ще трябва да изчака още една година, докато се опита да се пребори за т.нар. златна корона в моторспорта. Неофициалното звание се присъжда за победи в Гран При на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Инди 500, като в списъка на Алонсо липсва победа само от последното състезание.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти