Дови се радва, че Ducati не са използвали отборни заповеди в MotoGP

Дови се радва, че Ducati не са използвали отборни заповеди в MotoGP

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо се радва, че отборът му не е използвал отборни заповеди в борбата с неговия сътборник Данило Петручи по време на изминалата Гран При на Франция в MotoGP. Техният спор за втората позиция бе най-интересната част от състезанието на пистата "Льо Ман" в заключителния етап.

Дови и този сезон е основната надежда на отбора за титла в MotoGP. Той обаче не бе достатъчно бърз, за да настигне Марк Маркес на първата позиция и трябваше да брани своята от Петручи, който по-късно сподели, че се е ужасявал от мисълта двамата пилоти да паднат.

"Ако бяхме във Формула 1 вероятно щеше да има заповед към Петручи, но в нашия шампионат това не се случва, особено в началото на сезона. Данило е много силен пилот и се радвам, че има такава борба помежду ни. Беше му трудно, защото аз натисках много здраво, но и той не направи нещо щуро, защото това не ни е нужно в момента", коментира Дови след финала.

Италианецът е на осем точки зад Маркес, който спечели третата си победа за сезона във Франция. Петручи е на още 30 точки назад на пета позиция.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти