Винялес начело във втората тренировка от MotoGP на "Мизано", Yamaha показа зъби

Винялес начело във втората тренировка от MotoGP на "Мизано", Yamaha показа зъби

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес бе най-бърз във втората свободна тренировка от състезателния уикенд на MotoGP в Сан Марино. Всичките четири мотора на конструктора YZR-M1 успяха да влязат в топ 5, като единственият пилот с друга машина бе лидерът в шампионата Марк Маркес (Honda).

Още в първите десет минути от тренировъчната сесия Маркес подобри с две хилядни от секундата най-доброто постижение на Куартараро от първата тренировка. Испанецът остана на първото място за по-голямата част от 45-те минути, но бе задминат от Винялес и Куартараро в края на тренировката. Валентино Роси също напредна значително във финалните минути и излезе на четвърта позиция, но на седем десети зад съотборника си.

Зад топ 5 на шесто място се нареди Пол Еспергаро с КТМ, следван от двойката на Ducati Данило Петручи и Андреа Довициозо, Алекс Ринс със Suzuki и Кал Кръчлоу със сателитна Honda.

Съотборникът на Маркес в Honda Хорхе Лоренсо показа прогрес във времената си и от 21-вото в първата тренировка се изкачи на 17-о във втората. Топ 21 пък бяха разделени от само 1.6 сек.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти