Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Ожие пое лидерството на рали Турция, Нювил с катастрофа (видео)

Ожие пое лидерството на рали Турция, Нювил с катастрофа (видео)

Защитаващият титлата си в Световния рали шампионат (WRC) Себастиен Ожие пое водачеството на рали Турция след края на съботните състезателни етапи. Французинът задмина съотборника си в Citroen Есапека Лапи с едва 0.2 сек след етапна победа в съботния следобед.

На трето място зад тях се движи пилотът на Hyundai Андреас Микелсен, който обаче е с пасив от 1:17.1 мин спрямо Ожие. Четвърти в подредбата след съботните отсечки се нареди Теему Сунинен с Ford Fiesta, следван от Дани Сордо с Hyundai и двамата пилоти на Toyota Яри-Мати Латвала и Крис Мийк, който претърпя лека катастрофа.

Претендентът за титлата този сезон с Hyundai Тиери Нювил се движи на осма позиция, след като се преобърна с автомобила си в сутрешните етапи заради удар в скала. Той успя да потегли наново след инцидента, но вече бе загубил над четири минути. Белгиецът стопи малко от изоставането си с етапна победа следобед.

От надпреварата отпадна и лидерът в генералното класиране на шампионата От Танак с Toyota заради технически проблем в автомобила му.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти