Ключова MotoGP фигура напусна отбора на Yamaha

Ключова MotoGP фигура напусна отбора на Yamaha

Президентът на моторспорт дивизията на Yamaha Коичи Цуджи напусна поста си, с което преструктурирането на MotoGP проекта на конструктора продължава. Yamaha подеха различни организационни промени от началото на зимната пауза в Световния шампионат по мотоциклетизъм след изключително трудния сезон 2018. Миналата година Yamaha постави нов антирекорд за най-дълга серия без победи в шампионата – 24 поредни кръга. Победната суша приключи благодарение на успеха на Маверик Винялес на австралийската писта "Филип Айлънд".

Най-видната промяна бе смяната на лидера на MotoGP проекта Куджи Цуя, който освен уволнението си бе принуден да се извини публично на двамата заводски пилоти на отбора Валентино Роси и Маверик Винялес след разочароваща квалификация в Австрия.

От началото на сезон 2019 до момента Yamaha имат една победа на името на Винялес в Холандия. На последните тестове в Чехия и Италия отборът предостави на пилотите си прототипа за сезон 2020 в шампионата – нещо, което не бе правил в последните две години.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти