Иван Влъчков завършва сезона с участие на Писта Бургас

Иван Влъчков завършва сезона с участие на Писта Бургас

Иван Влъчков с Хонда Сивик ще завърши сезона си тази година с участие на Писта Бургас, пети и последен кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

С отпадането на първоначално предвидения шести кръг на Серес или Дракон, пилотът на Дамасцена Алба е шампион в класа си Туринг за четвърта поредна година. Той е недостижим със 75 точки.

За втората позиция ще спорят Давид Будев с Рено Клио, Кольо Карастоянов с Хонда Сивик, и двамата от екипа на Дамасцена Алба, Стоил Неков с Хонда Сивик и Минко Минков, които са разделени от 7 точки. В класа имаме рекордните за сезона 15 заявки.

Влъчков отново ще участва с резервния автомобил, след като титулярният още не е готов след инцидента на планинско Шипка Дамасцена, предизвикан от счупен носач. За състезанието в Бургас Иван се подготви с картинг. Той участва в надпреварата за Балканската купа в Кюстендил.

Силно присъствие на пилоти на Дамасцена Алба ще има и в серия Спорт – Динко Монев, Александър Димитров - Пъчката и Любен Емануилов. В тази категория заявките са цели 25.

"Очакваме много силна конкуренция, заяви Влъчков. – Другите пилоти са добре подготвени, което се видя и на писта Стара Загора. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и на Стоян Стоянов за това, че успяха да подготвят отлично резервния автомобил".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти