Куартараро начело във втората тренировка в Япония

Куартараро начело във втората тренировка в Япония

Дебютантът в кралския клас този сезон Фабио Куартараро бе най-бърз във втората свободна тренировка от състезателния уикенд на MotoGP в Япония. Сателитният пилот на Yamaha оглавява за 24-и път тренировка или квалификация през 2019-а. Французинът бе с три десети по-бърз от заводския пилот на Yamaha Маверик Винялес въпреки инцидента си в сесията.

Програмата на световния шампион за 2019-а в кралския клас Марк Маркес бе осуетена в началото, тъй като екипът му постави твърда задна гума на мотора му. След като тя бе сменена с мека, Марк излезе в челото на подредбата. За по-голямата част от тренировката Маркес и пилотът на Ducati Данило Петручи заемаха първите две места.

В последните минути обаче Андреа Довициозо с другия заводски Ducati излезе начело, а по-късно Винялес подобри времето му с половин секунда. С предпоследната си обиколка обаче Куартараро оглави тренировката, а последният му опит приключи в чакъла на завой номер 1.

Зад Винялес трети остана Маркес, следван от Дови. Съотборникът на Винялес Валентино Роси успя да се пребори за пето място, а Франко Морбидели вкара и последната Yamaha в топ 6. Топ 10 допълниха Джак Милър и Петручи с Ducati, Жоан Мир със Suzuki и Алейш Еспергаро с Aprilia. Това вероятно ще бъдат и пилотите, които ще получат директно място в Q2, определяща предните места на старта в неделя, тъй като третата тренировка в събота се очаква да се проведе на мокра писта.

Съотборникът на Мир - победителят от САЩ и Великобритания Алекс Ринс завърши 11-и. Маркес пък бе единственият пилот с Honda в топ 10, като Кал Кръчлоу, Такааки Накагами и Хорхе Лоренсо завършиха съответно 12-и, 15-и и 17-и.

Сателитният пилот на КТМ Мигел Оливейра претърпя падане с висока скоост на 12-и завой, но успя да се размине без контузия.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти