Citroen не могат да използват новите аеро елементи този уикенд

Citroen не могат да използват новите аеро елементи този уикенд

Citroen няма да използват радикалните си нови аеро елементи на WRC автомобила си за предстоящия предпоследен кръга от сезона в Световния рали шампионат – рали Испания. Снимки с детайли на промените бяха показани миналата седмица, но два дни преди старта на рали Испания става ясно, че заради липса на хомологация конструкторът не може да ги вкара в действие тази седмица. Поради същата причина Citroen не успяха и да стартират в Уелс с новото си окачване.

Всичко това означава, че Себастиен Ожие влиза във финалната фаза от битката за титлата без ъпдейти по автомобила си. Французинът изостава с 28 точки от лидера с Toyota От Танак два кръга преди края на сезон 2019.

От Международната автомобилна федерация (ФИА) заявиха пред Autosport, че рали и техническите им отдели са работили тясно със Citroen в последните месеци, за да изяснят кои нови елементи на колата са легални и кои трябва да претърпят допълнителни промени. Въпреки всичко от конструктора не са подали заявка за хомологация на нови части.

Миналата година рали Испания бе спечелено от деветкратния шампион със Citroen Себастиен Льоб благодарение на стратегията му с гумите в последния състезателен ден.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти