Любопитните факти за последния старт от MotoGP за сезона

Любопитните факти за последния старт от MotoGP за сезона

Сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро се квалифицира за шести път на полпозишън в дебютната си кампания, с което се доближи най-много до постижението от девет първи стартови места на осемкратния шампион Марк Маркес в неговия първи сезон в кралския клас. Във Валенсия Куартараро стана и първият пилот на Yamaha с шест или повече полпозишъна в един сезон след успеха на Хорхе Лоренсо от 2012 г.

Световният шампион за сезон 2019 Марк Маркес ще стартира втори, което е 16-ият му старт от челото за сезона, с което изравни личния си рекорд от 2015 г. Петкратният световен шампион Хорхе Лоренсо, който ще стартира за последен път в кралския клас днес, държи рекорда за най-много стартови места от топ 3 - 17 - резултат от сезон 2012.

Двама таланти ще се борят за третата позиция в генералното класиране за сезона. И двамата са тръгнали от Suzuki в кралския клас - Маверик Винялес, който вече е с Yamaha - и Алекс Ринс. Винялес стартира четвърти, а Ринс - осми.

В последния си старт в мотоциклетната си кариера Хорхе Лоренсо ще стартира едва 17.
Междувременно Honda и Ducati все още се борят за титлата при отборите, където с минимална преднина лидер е италианският отбор.
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти