16-годишен испанец с първа победа в Moto3

16-годишен испанец с първа победа в Moto3

Испанецът Серхио Гарсия с Honda записа първа победа в кариерата си в Световния шампионат по мотоциклетизъм. 16-годишният Гарсия, който дебютира през този сезон в клас Moto3, спечели драматично последното за кампанията Гран При на родна земя във Валенсия. Той беше най-бърз на пистата "Рикардо Тормо" с време 25:17.918 минути.
Тийнейджърът изпревари в последния завой стартиралия от първа позиция Андреа Миньо с КТМ и пресече финалната линия с преднина от едва 5 хилядни от секундата пред италианския си съперник.
Трети на 180 хилядни остана друг - испанец Хавиер Артигас със Suzuki, който участваше с "уайлд кард" като шампион в Европейската купа на талантите, но направи впечатляващо състезание и стигна до подиума в дебютния си старт в Moto3.
Световният шампион Лоренцо Дала Порта с Honda загуби контрол и падна три обиколки преди края, прекъсвайки серия от три поредни победи.
Дала Порта завърши сезона на върха в генералното класиране с 279 точки, пред Аарон Канет с КТМ с 200 точки и Маркос Рамирес с Honda със 183 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти