Изгряващата звезда на българския картинг пред Спортал: Мечтая за Формула 1

Изгряващата звезда на българския картинг пред Спортал: Мечтая за Формула 1

След като се пребори за най-големия успех за българския картинг, Никола Цолов гостува в студиото на Спортал, за да разкаже за постиженията си през изминалия състезателен сезон. Никола показа безкомпромисно пилотиране по време на двете финални надпревари в Италия за световните серии при конкуренция от 100-те най-добри картинг пилоти в света. След успехите в Касталето и Лонато той събра 220 точки, с което спечели сериите и остави на второ място руснака Дмитри Матеев със 152 точки.

23 Пилотът Никола Цолов гостува на Спортал след победата в световните картинг серии

 

Преди четири години бащата на Ники го води в Академията за млади пилоти в София Картинг Ринг. Там става ясно, че тогава осемгодишното дете има огромен талант, който трябва да бъде развиван професионално, за да започне да постига успехи на пистата. В следващите две години Никола печели шампионатите в категориите Мини БГ и Мини и за всички става ясно, че за да се развива, трябва да се състезава извън България. От средата на 2017 година българският пилот взема участие в най-популярните международни картинг надпревари в Европа, което му дава шанс да вдигне нивото си и да израсне много бързо.

23 Пилотът Никола Цолов гостува на Спортал след победата в световните картинг серии

 

Гледайте интервюто с Никола пред Спортал, в което изгряващата звезда на българския картинг разказва за първите си стъпки в моторния спорт, решението да излезе извън България на 10 години и да се състезава срещу най-добрите пилоти от цял свят и за мечтата си да стане първият български пилот във Формула 1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти