Осем бивши футболисти с име и опит в елита на България получиха днес треньорските си дипломи

Осем бивши футболисти със сериозен принос в българската Лига, а някои от тях и с мачове в националния отбор, получиха днес треньорските си дипломи след завършен Лиценз "УЕФА-А".

Това са Георги Илиев, Дарко Савич, Захари Сираков, Иван Цветков, Кирил Метков, Росен Крумов, Румен Трифонов и Янко Вълканов. Дипломите и лицензите бяха връчени от президентът на БФС Михаил Касабов, а също така и от техническия директор на централата професор Лъчезар Димитров. Сред курсистите, които трябваше да вземат документите си днес, са Димитър Бербатов, Мартин Петров, братята Георги и Даниел Пееви, но професор Димитров ги извини, като каза, че има ангажирани с отбори хора и такива, които са в чужбина.

"Това беше един специален курс, който беше Б+А лиценз за 18 месеца с включени практики. Групата беше доста мотивирана и стриктна в работата си, а също така всички успяха да покрият всички критерии за активно участие. Всички натрупаха изключителен опит, но трябва да се благодари и на преподавателите и на националните треньори, които четоха лекции. Това е четвърти подобен курс, а вече има 383 човека с "А" лиценз, каза още професор Димитров.

Пожелавам на всички, които си взимат днес дипломите, да предадат опита и знанията си на младите. А младите да задминат учителите си, каза от своя страна Михаил Касабов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти