Лотус София открива сезон 2020 с ендуранс на писта "Серес"

Лотус София открива сезон 2020 с ендуранс на писта "Серес"

Лотус София Моторспорт ще стартира спортната си програма за 2020 г. с участие в ендуранс надпревара идния уикенд (29 февруари – 1 март) на гръцката писта „Серес“. Състезанието “4 Hours of Serres – Spirit of Le Mans” ще се проведе на трасето край едноименния град в северна Гърция. Програмата предвижда тренировки и квалификация в събота, както и надпревара тип „тайм атак“, а в неделя ще има две 4-часови ендуранс надпревари – една сутринта за уличните автомобили, „обути“ с улични гуми и една следобяд – за състезателните и силно модифицирани автомобили с гуми само за писта.

„Решихме да открием сезона с тази надпревара, въпреки че ни се наложи доста ударно да поработим последните близо 2 месеца над подготовката на автомобилите, за да бъдем готови. Ще участваме с двете ни състезателни „бегачки“ – жълтия Elise S2 Sport и най-новата придобивка в отбора – зеления Exige V6 Cup R. Два екипажа ще вземат участие с тях – Горан Ангелов, Пламен Цеков и Павел Лефтеров ще са с Exige-a, а Илиан Димитров, Чарли Варийски и аз ще сме с Elise-a.” – сподели Борис Барболов от софийския автомобилен спортен клуб.

„В навечерието на уикенда знаем със сигурност две неща, виждайки записалите се до тук около 30-ина участници – че сме единствените представители от България и че няма да ни е никак лесно, имайки предвид изключително сериозната конкуренция. Очаква ни и допълнително изясняване на правилника, тъй като гръцките организатори буквално са го написали „на салфетка“ и го променят и допълват в движение. Очевидно е, че им липсва опит в организирането на подобни събития, но добрата новина е, че осъзнават това и имат желание да избистрим нещата на брифинга в събота. Ще им помогнем с каквото можем, споделяйки с тях опита, който има екипа ни, натрупан покрай организирането на българския ендуранс шампионат. Макар надпреварата да е с непрофесионален статут и с идеята да се получи един моторспорт празник за всички, ние все пак отиваме там с цел победи в класовете, в които ще бъдат разпределени автомобилите ни.“ – допълни още Борис Барболов.

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти