Приключи ли сезонът за „гигантите“, след като 61-ярдовото чудо в последната секунда изтръгна сърцето им?

Приключи ли сезонът за „гигантите“, след като 61-ярдовото чудо в последната секунда изтръгна сърцето им?

Гордостта на Ню Йорк – отборът по американски футбол Джайънтс („гигантите“), четирикратен победител в Супербоул – започна катастрофално новия сезон в Националната футболна лига (НФЛ, NFL) след инфарктно поражение с 24:27 от Филаделфия Ийгълс, което бе трето за тях в третата седмица от новата кампания 2017/18. Както е известно, загубата дойде в последната секунда на мача след рядко срещан и направо немислимо изпълнен 61-ярдов фийлд-гол за въпросните 3 точки, които решиха дуела в полза на „орлите“.

Свърши ли сезонът на „гигантите“? Това се питат медиите и футболните анализатори в САЩ, защото според статистиката нито един отбор от 1998 година насам не се е класирал за плейофите след чудовищното съотношение 0-3 (0 победи и 3 загуби) след изиграването на първите три кръга. Имайте предвид, че редовният сезон в НФЛ е само 16 двубоя, а третото поражение дойде срещу пряк конкурент от Националната футболна конференция – Изток в лицето на Филаделфия, така че „орлите“ ще имат предимството на победа в дуела от дивизията при равна статистика накрая.

Има основания за оптимизъм, но и те са субективни. От една страна, Джайънтс преминаха границата от 20 точки, което не им се беше случвало в цели осем поредни мача от миналия сезон. И то го направиха само в рамките на последната четвърт, като започнаха да коват обрат от 0-14 и безплодни 45 игрови минути дотогава. Но дисциплината изглежда не по-малък проблем от неуспешните действия на авангарда, защото голямата звезда Одел Бекъм-младши бе наказан за начина, по който отпразнува първия си тъчдаун (имитирайки пикаещо куче), а санкция бе наложена и за радостта на Иван Енграм след първия тъчдаун за отбора изобщо за сезона (НФЛ още пролетта обяви, че ще наказва дори просто прекалено отчетлива радост при отбелязаните тъчдауни).
Историята също изобщо не е на страната на Джайънтс, тъй като само 3 от 132 отбора от 1990 година насам, които са започвали сезон с 0-3, са стигали до заветните плейофи. Естествено, „гигантите“ не са обречени и имат потенциала да обърнат собствената си съдба, само че прекалено рано в кампанията в НФЛ се оказа прекалено критично за тях. А това е отбор, който само допреди месец с охота разкриваше намеренията си да атакува Супербоул...
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти