Празник на американския футбол в ноемврийския студ

Празник на американския футбол в ноемврийския студ

В последната неделя на месеца (26.11) в София се проведе среща American Football Game с пълна екипировка на трениращи Американски футбол в България. Срещата беше проведена във формат 11х11 между два сборни отбора, като единия отбор беше сформиран от играчи от състава на „Sofia Raiders” и „Bulldozer’s Team Sofia”. Този отбор игра с тъмни цветове – черно и синьо и съответно получава името „Тъмния отбор”. Другият сборен отбор, беше съставен от играчи на „Sofia Bears”, „Blagoevgrad Griffins” и „Plovdiv Wolfs”, като формата на игра за този отбор беше съответно бяло и червено и получиха името „Светлия отбор”.

Мачът се проведе на спортен комплекс „Академик” (зад общежития БАН), като домакини и отговорни за терена, бяха играчите на „Тъмния отбор”. След изключителна игра, победи „Тъмния отбор”, като крайния резултат е: „Тъмния отбор” 18 - 6 „Светлия отбор” 3 TD (18) ---- 1 TD (6) .

И за двата отбора може да се отбележи, че защитата беше на страхотно ниво. Факта, че имаше само 4 точни паса за ресивърите (съответно по 2 за отбор), а също така и по 2 пресечени и овладяни паса говори много. През първата част играчите от „Тъмния отбор” изпуснаха още в началото великолепна възможност да отбележат и да поведат в мача. Но това успяха да направят играчите от „Светлия отбор”, които не пропуснаха да отбележат. До края на полувремето те имаха още една възможност да отбележат, но за голямо съжаление я пропуснаха. Във втората част на срещата нещата на терена коренно се промениха. Защитата на „Тъмния отбор” властваше в мача и не позволи на играчите от „Светлия отбор” да преминат средата на терена. Страхотната игра по земя в нападение на „Тъмния отбор” им позволи да отбележат 3 TD, като се отличиха г-н Теодор Георгиев и г-н Александър Богданов с което крайния резултат в мача беше оформен.

От „Светлия отбор” страхотна игра в мача направиха г-н Крум Захариев и г-н Недялко Недялков. Може да се отбележи, че въпреки студеното време имаше силен зрителски интерес към мача.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти