Илай на пейката след 210 поредни мача като титуляр

Илай на пейката след 210 поредни мача като титуляр

13 години след дебюта си в НФЛ Илай Менинг ще седне на пейката. Куотърбекът на НЙ Джайънтс бе титуляр в 210 последователни мача и две победни участия на Супербоул, но в неделя ще гледа от тъчлинията гостуването на Оуклънд. Джино Смит ще стартира за Джайънтс (2-9), които са с третите най-лоши показатели в НФЛ от началото на сезона.

„Треньорът МакАду ми каза, че има опция да започна титуляр, но да бъда сменен от Джино. Чувствам, че трябва да се даде шанс на другите. Да съм титуляр само за да удължа серията си е безпредметно. Ако имат нужда от мен да помагам съм насреща”, коментира със сълзи на очи Менинг.

Неговият договор с „гигантите” на стойност $84 000 000, $67 000 000 от които гарантирани, изтича след края на следващия сезон. Ако Менинг не бъде освободен преди 5 март 2018 г. Джайънтс трябва да му изплатят $5 000 000. Всички индикации са, че тази сума няма да стане негово притежание.

Джайънтс избраха в петия кръг на драфта тази година Дейвис Уеб. Бившият куотърбек на Тексас тех и Калифорния все още не е помирисвал терен в редовния сезон, но се предполага, че ще бъде пуснат в някой от оставащите мачове. Джайънтс бяха математически елиминирани от плейофите в неделя, а до края на сезона срещат Оуклънд, Далас, Филаделфия, Аризона и Вашингтон.
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти