Три места ясни, кой ще е четвъртият в колежанските плейофи?

Три места ясни, кой ще е четвъртият в колежанските плейофи?

Три места в схемата за колежанските плейофи са заети, но съботните финали на конференции оставиха една позиция на милостта на комитета. Клемсън ще бъдат поставени под №1 след като станаха шампиони в "Атлантик коуст". "Тигрите" обезкостиха Маями с 38:3, като фийлдголът на съперника дойде при решен мач 3:29 мин. преди края. Куотърбекът на Кремсън Кели Брайънт завърши с показатели 23 от 29 за 252 ярда и тъчдаун като добави два по земя за националните шампиони. Чиято защита ограничи Маями до мизерните 110 ярда по въздух.

Оклахома станаха шампиони в Биг 12 след 41:17 срещу Тексас крисчън. "Съглашенците" не допуснаха точка след почивката, а куотърбекът Бейкър Мейфийлд раздаде пасове за 243 ярда, включително четири тъчдауна и се бетонира като претендент №1 за трофея "Хайсмън".

На полуфинала на 1 януари Оклахома срещат Джорджия, които спечелиха титлата в Югоизточната конференция. "Булдозите" се реваншираха на Оубърн за поражението преди три седмици и с 28 безответни точки стигнаха до успех с 28:7. Прехвалената атака на "тигрите" отбеляза тъчдаун при първото притежание на топката, но завърши с мизерните 259 преодолени ярда.

Уисконсин пропуснаха да се класират в плейофите след загуба на финала на Биг тен от Охайо стейт с 21:27. "Язовците" изоставаха цял мач, а финалната им серия завърши с грозен интерсепшън дълбоко в половината на съперника. Уисконсин завършва сезона с показатели 12-1, но при медийния шум около тежестта на програмата им изглеждат без шанс за плейофи.

Четвъртият участник ще бъде избиран между Охайо стейт и Алабама. Последните не играха този уикенд, но са на път да се възползват от натиска на ESPN върху комитета за оформяне на мач с Клемсън, който ще бъде повторение на финалите на NCAA от последните две години. Решението ще бъде обявено тази вечер.

Резултати:
(11) USC – (13) Станфорд 31:28
(12) Централна Флорида – (16) Мемфис 62:55 прод.
(2) Оклахома – (10) Тексас крисчън 41:17
(4) Оубърн – (6) Джорджия 7:28
Бойси стейт – (25) Фресно стейт 17:14
(1) Клемсън – (7) Маями 38:3
(3) Уисконсин – (8) Охайо стейт 21:27

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти