Чудо в последната секунда остави жива мечтата на Минесота

Чудо в последната секунда остави жива мечтата на Минесота

Чудо в последната секунда остави жива мечтата на Минесота да стане първият отбор, играл на Супербоул пред собствена публика. „Викингите” губеха с точка срещу Ню Орлийнз и бяха на 39-ия ярд в собствената си половина без останали таймаути. Тогава куотърбекът Кейс Кийнъм хвърли паса на отчаянието към Стефон Дигс, а новобранецът на Ню Орлийнз Маркъс Уилямс в опита си да му попречи помете колегата си Кен Кроули и освободи пътя към ендзоната. Залата в Минеаполис полудя, а десет минути след като всички бяха в съблекалнята съдиите върнаха двата отбора за допълнителната точка. „Викингите” дори не изпълниха шут и спечелиха с 29:24, което зарадва казината във Вегас. Букмейкърите отчетоха значителни печалби, тъй като Минесота не покри хендикапа от 5.5 точки!

На финала на НФК домакините на Супербоул LII срещат Филаделфия. „Орлите” победиха Атланта с 15:10 и опровергаха букмейкърите, които ги бяха обявили за първия поставен под №1 аутсайдер в дивизионен кръг в настоящия формат на плейофите. ЛеГарет Блънт отбеляда единствения тъчдаун за Фили, а новобранецът Джейк Елиът се реваншира за пропуснатата допълнителна точка с фийлдголове от 53, 37 и 21 ярда.

В АФК мечтите на Питсбърг да станат първият седемкратен шампион на Супербоул бяха изпепелени по впечатляващ начин. В четвъртия най-резултатен мач в историята на плейофите „металурзите” загубиха у дома от Джаксънвил с 42:45. „Ягуарите” поеха началния удар, отбелязаха тъчдаун и водеха с поне седем точки до последната секунда, когато новобранецът Джуджу Смит-Шустър отбеляза безсмислен тъчдаун. Бен Рьотлисбергер подаде пет тъчдауна и раздаде пасове за 469 ярда, но метна интерсепшън и изгуби фъмбъл, които бяха превърнати в 14 точки от гостите.

На първия си финал в АФК от началото на века и трети в 23-годишната си история Джаксънвил гостуват на Ню Инглънд в повторение на спора за титлата в конференцията от 1997 г. Шампионите нямаха проблеми с Тенеси, като заковаха осем сака на куотърбека на „титаните” Маркъс Мариота при успеха с 35:14.

Резултати:
АФК
Ню Инглънд – Тенеси 35:14
Питсбърг – Джаксънвил 42:45

НФК
Филаделфия – Атланта 15:10
Минесота – Ню Орлийнз 29:24

Програма за финалите на конференциите:
АФК
21 януари, 22.05 ч.: Ню Инглънд – Джаксънвил

НФК

22 януари, 1.40 ч.:

Филаделфия – Минесота

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти