Шърмър отива в Джайънтс, Аризона хареса координатор на Каролина

Шърмър отива в Джайънтс, Аризона хареса координатор на Каролина

НЙ Джайънтс и Аризона станаха поредните два отбора, които си намериха треньор за новия сезон. Ден след като Минесота се разминаха със Супербоул LII координаторът на нападението им Пат Шърмър подписа с „гигантите”, наследявайки позорно уволнения през ноември Бен МакАду. Джайънтс тръгнаха сезона със сериозни адмирации и близо четвърт милиард инвестирани в подсилване на защитата, но спечелиха всичко на всичко три мача и ще избират под №2 в драфта през април.

За Шърмър това е третият отбор в НФЛ, на който е треньор. Той изкара две години (2011-2012) начело на Кливлънд, като приключи с показатели 9-23. Шърмър бе треньор и на Филаделфия за един мач през 2015-а след уволнението на Чип Кели.

Аризона назначиха Стийв Уилкс на мястото на оттеглилия се в пенсия Брус Арианс. Досегашният координатор на защитата на Каролина изглежда ще е единственият нов чернокож треньор през 2018 г. Уилкс започва кариерата си в НФЛ като треньор на корнърбековете на Чикаго през 2006-а, като още в първия си сезон стигна Супербоул. През 2009 г. отиде в Сан Диего на същия пост, а през 2011 г. премина в Каролина, където постепенно се изкачи до координатор на защитата.

В Аризона Уилкс наследява отбор без куотърбек (б.а. – титулярът Карсън Палмър обяви оттеглянето си от футбола), който завърши 25-и по резултатност, а защитата се нареди 19-а от 32 отбора в Лигата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти