Винс МакМеън изтупва XFL от прахта през 2020-а

Винс МакМеън изтупва XFL от прахта през 2020-а

Винс МакМеън ще изтупа прахта от гръмко сгромолясалата се XFL и ще опита отново да се докопа до парче от вкусната баница на американския футбол. 72-годишният милиардер, собственик на доминиращата кеча WWE, ще рестартира лигата си през 2020 г. Но за разлика от мегапровала през 2001-а този път няма да има полуголи манекенки в джакузита в близост до ендзоните нито Джеси Вентура в ролята на коментатор. МакМеън обещава „всичко, което искате да видите и по-малко от това, което не искате”.

„Нашата лига ще стои далеч от политиката, далеч от социалните проблеми. Ние ще се занимаваме с футбол. Искаме да гледаме добър футбол, както феновете”, обяви МакМеън при представянето на проекта.

В новата XFL, която ще включва осем отбора във все още неназовани градове, няма да бъдат допускани играчи с криминално досие. Според МакМеън дори хванатите да шофират в нетрезво състояние нямат място в Лигата му, а всеки играч ще бъде задължен да стане на крака за изпълнението на химна на САЩ.

Що се касае до правилата на терена XFL ще има за цел да ограничи дължината на мачовете до два часа. За целта няма да има пауза между полувремената, а между втората и третата част отборите само ще разменят половините си за една рекламна пауза време.

Оригиналната XFL просъществува два месеца и половина – от 3 февруари до 21 април 2001 г. В мача за титлата Лос Анджелис победи Сан Франциско с 38:6, но след като бе направен финансовият баланс и се оказа, че лигата е изгубила над $70 000 000, експериментът бе преустановен.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти