Еднорък лайнбекър влиза в НФЛ

Еднорък лайнбекър влиза в НФЛ

Шаким Грифин се готви да пренапише историята на професионалния футбол. Лайнбекърът на Централна Флорида цели да стане първият еднорък играч, избран в драфта на НФЛ. Грифин бе официално поканен да участва в кампа на колежанските таланти в Индианаполис през февруари, което е сериозна индикация, че е попаднал в полезрението на скаутите.

„Предстои нещо специално, всички ще го видите. Поканен съм на кампа. Имам много да демонстрирам. Напук на всичко ще успея”, заяви в специално видео в Twitter профила си Грифин.

Роден с рядък дефект той претърпява ампутация на дланта на лявата си ръка още на четиригодишна възраст. Въпреки това Грифин бе определен за Защитник на годината през 2016-а в конференция Америкън Атлетик. Миналия сезон той регистрира седем сака, интерсепшън и два овладяни фъмбъла за „златните рицари” – единственият непобеден отбор в Първа дивизия на NCAA.

През миналата седмица Грифин игра на Мача на звездите на четвъртокурсниците от цялата страна, като според присъствалите е бил интервюиран в продължение на повече от час от представителите на Синсинати.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти