Джакпот за Джими Джи, Сан Франциско извадиха $137 500 000

Джакпот за Джими Джи, Сан Франциско извадиха $137 500 000

Джими Гарополо стана най-добре платеният играч в историята на НФЛ. Куотърбекът на Сан Франциско подписа петгодишен договор на стойност $137.5 млн., от които $74 млн. гарантирани. Средната заплата на сезон бие контракта на Матю Стафърд от миналото лято, но плеймейкърът на Детройт остава №1 по гарантирана сума – $92 млн.

Гарополо дойде в Сан Франциско в края на октомври, когато бе разменен от Ню Инглънд срещу правото на избор във втория кръг на драфта тази година. Продуктът на Източен Илинойс изведе „найнърс” до пет последователни победи, които обаче не измъкнаха тима от последното място в НФК Запад. Но му донесе по $19 642 857, 14 за всеки тъчдаун пас с екипа на петкратните шампиони.

Голяма част от сумата Гарополо ще получи в първите три сезона. Идеята е „найнърс” да имат свободни ресурси през 2021 г., когато ще влезе в сила евентуалното ново колективно трудово споразумение. Същата година ще бъдат преподписани и договорите за ТВ права, което се очаква да надуе сериозно тавана на заплатите.

Иначе Гарополо се планира да остане рекордьор по възнаграждение само няколко седмици. До месец и половина трябва да има яснота по новия договор на Кърк Казънс, който при „франчайз таг” ще заработи над $34 млн. през 2018-а. Арън Роджърс също се очаква през лятото да парафира нов мултимилионен договор.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти