Булдозерите организират благотворителен турнир по флаг футбол

Булдозерите организират благотворителен турнир по флаг футбол

Клуб по американски футбол Софийските Булдозери организира благотворителен турнир по флаг футбол. Надпреварата “Flag for charity” ще се проведе в събота, 9 юни, на ст. „Академика” в София, като началото е в 12.00 ч. Регистрацията за събитието е индивидуална и отборите ще бъдат разпределени от организираторите непосредствено преди старта на събитието. Минималната такса за участие е 12 лв.

Събраните средства от такси, както и всички дарения по време на турнира, ще бъдат предоставени на сдружение "Русаля" и тяхното училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов” в с. Русаля. Турнирът ще е с международно участие, като към момента участие са потвърдили три румънски отбора.

Флаг футбол е версия на американския футбол без специална екипировка, в която няма контакт и спортна агресия. Форматът на играта изправя два отбора от по петима участника (без ограничение във възраст и пол) един срещу друг, като целта на двата отбора е да отбележат повече повече точки в рамките на игровото време (две полувремена от по десет минути). Всеки от играчите носи колан с по една лента от двете страни. Озове ли се някоя от лентите в ръцете на съперников играч разиграването приключва.

Съботният ден ще бъде горещ

. Заповядайте на “Flag for charity”, където освен турнира по флаг футбол ви очакват изненади от нашите спонсори и специална томбола с награди.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти