Мегасделка прати Халил Мак в Чикаго

Мегасделка прати Халил Мак в Чикаго

Сериозен страх обзе куотърбековете в НФК Север след като Чикаго привлякоха звездата на Оуклънд Халил Мак. Лайнбекърът на „нашествениците” бе спазарен срещу избори в първите кръгове на драфта през 2019 и 2020 г., шести кръг през 2019-а и трети кръг през 2020-а. Чикаго получиха изборите на Оуклънд във втория и петия (б.а. – при определени условия) кръгове през 2020 г.

Новият отбор на Мак веднага започна преговори с играча за удължаване на договора му. Лайнбекърът е в последната година от новобранския си контракт и се очаква да получи рекордна за защитник сума. Към момента върхът се държи от Арън Доналд (ЛА Ремс), подписал в петък срещу $135 000 000.

Досегашните съотборници на Мак бяха шокирани от сделката. В Twitter Брус Ървин и Дерек Кар бяха първите реагирали, но смущението им бе бледа сянка на бурята от негодувание сред феновете. Всички те обвиняват за раздялата новия треньор Джон Грудън. Вече започна обсъждане на различни форми на протест за първия домакински мач на Оуклънд този сезон, който е на 10 септември срещу ЛА Ремс.

Според информациите Грудън и Мак не са си разменили и дума, откакто Чъки се завърна начело на тима през януари. Лайнбекърът още тогава обяви, че иска нов договор. Със само $7 065 441 налични под тавана на заплатите Оуклънд не бяха в състояние да му го дадат. С $23 936 281 Чикаго ще могат да задоволят изискванията му.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти