Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Предстои първият турнир от сериите “Домашните нации”

Предстои първият турнир от сериите “Домашните нации”

Само един уикенд почивка след края на квалификациите за Шанхай Мастърс получават майсторите на щеката, тъй като на 16 октомври започва първият ранкинг турнир по снукър от сериите “Домашните нации”. Това на практика е и първото събитие от календара за сезон 2017/18, което ще се проведе на територията на Великобритания - в Барнзли, за Откритото първенство на Англия.

“Открито” важи с пълна сила за предстоящия турнир, защото за първи път през настоящата кампания за участие се записаха повече от 128 състезатели и съответно измежду тези с по-нисък ранкинг ще се провеждат предварителни двубои. Миналата година Уенбо Лян триумфира в English Open за първата си ранкинг титла в кариерата, а последните минути от шампионския му брейк срещу Джъд Тръмп във финала остават и до днес запечатани в съзнанието на феновете.

Една от промените за настоящата кампания влиза в сила именно за този турнир, защото притежателите на специални двугодишни тур карти (Джими Уайт, Кен Дохърти и Джеймс Уатана) няма да получат допълнителни протекции при жребия и съответно няма да са защитени от изиграването на повече мачове, било то и срещу аматьори. Двамата участници с “уайлд кард” Джо О’Конър и Дейвид Лайли обаче пък едва ли ще се чувстват като част от основната схема, защото ще изиграят мача помежду си в предварителните кръгове.
Рони О’Съливан ще вземе участие в Откритото първенство на Англия и съответно едва за втори път през този сезон ще го гледаме в игра в събитие от ранкинг системата - досега той се включи само в Шампионата на Китай, където загуби злощастно на четвъртфиналите с 4:5 от Люка Бресел, който впоследствие вдигна и титлата.
Освен него, в списъка с участниците са още Уенбо Лян, Джон Хигинс, Стюърт Бингам, Марк Кинг (все победители в сериите “Домашните нации”), Марк Селби и Нийл Робъртсън.
Мачовете ще се провеждат до четвъртфиналите във формат 4 от 7, полуфиналите са 6 от 11, а финалът - 9 от 17.
Вижте програмата на първите мачове от English Open тук.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти