Рони О'Съливан пречупи Хигинс в най-знаковия снукър мач за сезона

Рони О'Съливан пречупи Хигинс в най-знаковия снукър мач за сезона

След пет сенчъри брейка в предишните си седем фрейма Рони О‘Съливан не направи стотица, но това не му попречи да спечели един от най-вълнуващите, напрегнати и дългоочаквани снукър дербита в последно време (и със сигурност най-знаковият този сезон), и то в „бебешкия“ формат 4 от 7 срещу Джон Хигинс.

Ракетата три пъти изравняваше резултата, преди да предложи безмилостен брейк-билдинг под напрежение, за да спечели решителния фрейм и да фиксира крайното 4:3 по пътя си към четвъртфиналите на Откритото първенство на Англия – седмия ранкинг турнир за сезон 2017/18 и първи от веригата „Домашните нации“, включващ още събития в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, предоставящ 1 милион паунда бонус за всеки, който евентуално спечели и четирите и направи „британски шлем“.

За несравнимо високите стандарти на двама знаменити майстори на щеката като О‘Съливан и Хигинс представянето им един срещу друг не бе перфектно или безупречно, но нивото на изявите им бе достатъчно забележително, че да печелят фреймове с една визита, да държат интригата и да не оставят зрителите да си поемат дъх.

Хигинс откри срещата с блестящо разчистване на стойност 138, вдъхновено от лека неточност на Рони, който бе провален от нежелана двойна целувка при сейфти удар. Ракетата отговори по най-добрия начин с брейк от 88, за да изравни на 1:1, но 73 от страна на Хигинс му върна предимството в резултата. Страхотното ниво на брейк-билдинг продължи и в следващия фрейм, когато Гения от Чигуел наниза 84 точки за 2:2, но отново Вълшебника от Уишоу пое инциативата със серия от 73, за да се доближи само на фрейм от престижния успех.

За съжаление на великия шотландец обаче, той реализира само 11 точки в последните две партии, а Рони с брейк от 60 изравни на 3:3 в единствения случай, когато точките на сметката му не бяха натрупани с една печеливша визита (119:11). Хигинс сбърка при разбиващия удар в решителния фрейм, като остави налична дълга червена и не приближи кюбола до борда, а оттам О‘Съливан със серия от 91 приключи спора в своя полза.

Така петкратният световен шампион увеличи аванса си в знаменитото съперничество на 30:25 победи, като Хигинс – шампион този сезон в Indian Open – няма основания да съжалява, защото почти не направи грешки в напрегнатия мач и дяволът за него се оказа в наистина малките детайли.

Ето всички четвъртфинални двойки:

Антъни Макгил – Нийл Робъртсън

Джак Лисовски – Рони О‘Съливан

Майкъл Уайт – Александър Урзенбахер

Хосеин Вафей – Кайрън Уилсън

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти