Шансът на Рони да прекрати сушата откъм ранкинг трофеи

Шансът на Рони да прекрати сушата откъм ранкинг трофеи

Рони О’Съливан е отличаващото се име сред полуфиналистите в Откритото първенство на Англия по снукър. Ракетата елиминира на осминафинал великия си противник Джон Хигинс в атрактивен двубой, решен в седмия фрейм, а след това мина сравнително лесно през “палача” на Джъд Тръмп - Джак Лисовски - с 5:2. Сега му предстои (от 21:00 часа в събота) на пръв поглед коварен дуел с Антъни Макгил, който е един от най-прогресиращите състезатели през 2017 година.

Иначе Гения от Чигуел за 65-и път в кариерата си е на полуфинал на ранкинг турнир, като на такава фаза не е допускал поражение от вече пет години. Евентуален успех ще предостави шанс на О’Съливан да изравни Джон Хигинс с 29 ранкинг титли на второто място във вечната класация (Стивън Хендри е лидер с 36), а и да прекрати сушата си откъм ранкинг отличия - за последно той  триумфира в Откритото първенство на Уелс 2016 преди 20 месеца.
Крайно любопитно е присъствието на доскорошния аматьор Александър Урзенбахер за първи път на полуфинал в ранкинг турнир, като той ще се изправи срещу Кайрън Уилсън. Урзенбахер без съмнение е сензацията в Барнзли, като и самият му сезон досега с нищо не подсказваше, че е способен на такъв сериозен рейд.
Единственият швейцарец в световния снукър тур заслужи за втора кампания място сред професионалистите с триумфа си на Европейското първенство под 21 години през март тази година. Той привлече вниманието към себе си в English Open с класирането на първи четвъртфинал в кариерата си с 4:1 над Шон Мърфи, а после не даде нито фрейм на Майкъл Уайт.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти